søndag 5. juli 2009

Vålerenga - et sutrelag vi ikke trenger i toppen

Aalesund-trener Kjetil Rekdal er fortsatt glad i Enga.

Til TV 2 forteller han at Vålerenga hører hjemme i toppen av norsk Tippeliga, og han får støtte fra blant annet Petter Myhre.

- Det norsk fotball trenger er at klubber som Vålerenga, Brann, Rosenborg og Viking, de med store ressurser fra de store byene, hevder seg i toppen.

Han begrunner denne påstanden med at Vålerenga har bra med ressurser, gode fans og evnen til å skape engasjement rundt både lag og tilstelninger.

Men norsk fotball har da virkelig klart seg bra uten Vålerenga tidligere. Eller? Da Rosenborg herjet på sitt verste på 90-tallet befant Vålerenga seg for det meste i 1. divisjon.

I Bergen står hele byen bak laget sitt. I Oslo er det noen tusen som bryr seg om Vålerenga. Noen hundre bryr seg om Lyn, mens resten bryr seg ikke i det hele tatt.

Og rykket ikke Vålerenga ned i 2001 også, etter et tap for Sogndal? Jeg husker nemlig ikke når verken Brann, Rosenborg eller Viking var i den nestøverste divisjonen.

Etter kveldens tap mot Aalesund kommer Vålerenga garantert til å sutre på dommeren. De kommer til å si at han ikke var rettferdig. At han dømte feil. Og det var hans skyld at de tapte kampen. Tomålsscorer Mathisen hevder dog at han har følelser for Vålerenga.

Så jeg spør igjen - er egentlig Vålerenga et lag vi virkelig trenger i toppen av norsk fotball?

Alt om søndagens kamper:

Viking - Lillestrøm

Vikings dødballer tok knekken på Lillestrøm


Röslers første seier mot gamleklubben

Lyn - Stabæk

Seiersløse på «spøkelsesarenaen»

Berget ett poeng for Lyn

Bodø/Glimt - Molde

Nå er Hoseth het igjen

Start - Strømsgodset

Berget av tvilsomt offside-mål


Blogglisten