onsdag 8. juli 2009

Hvem blir overgangsvinneren i England?

Vi er midt i den såkalte «silly season» og ryktene om overganger i øst og vest strømmer på som aldri før.

I fotballverden er det vel ingen tvil om at det er Real Madrid som er overgangsvinneren sålangt. Med Kaka, Ronaldo og Benzema allerede klare, blir det bare bonuser om de klarer å hanke inn noen superstjerner til.

Men hva så med England? Hvem blir den store overgangsvinneren der?

Sålangt ser det ut til at de engelske klubbene har sittet på gjerdet. Der har de sittet og sett på at Real Madrid har gjort stort sett som de ville. Men nå må snart de engelske klubbene begynne for de første treningskampene er ikke så veldig langt unna.

Chelsea har hentet Juri Zjirkov, et kjøp jeg tror kan være veldig bra for London-klubben. I tillegg har de lovet å hente en superstjerne. Hvem det blir kan man bare spekulere i.

I tillegg har det vært alt bråket rundt den mulige overgangen for John Terry til Manchester City.

Ellers har de blåkledde holdt seg overraskende langt bak i skyggen sålangt. De resterende signingene er neppe spillere som kommer til å få sitt gjennombrudd kommende sesong.

Liverpool har hentet Glen Johnson fra Portsmouth. Det tror jeg også kan bli en svært god overgang for de røde. Glen Johnson har hatt et par suverene sesonger i Portsmouth og er helt klart mannen som kommer til å inneha den engelske høyreback-plassen på landslaget i mange, mange år.

Arsenal har hentet Thomas Vermaelen fra Ajax. Tottenham, Everton og Aston Villa har ikke hentet noen som er verdt å nevne. Det er stille i England.

Men så har vi Manchester United da. De har som kjent hentet Michael Owen, Luis Antonio Valencia og Gabriel Obertan fra franske Bordeaux. Sistnevnte kan være et genialt kjøp fra Sir Alex Ferguson. Det samme kan Owen-kjøpet være, selv om jeg personlig tviler sterkt. Og jeg tror ikke ManU har gitt seg med disse tre spillerne.

Ryktene skal også ha det til at Zlatan er ønsket på Old Trafford.

En annen vinner sålangt er nyopprykkede Wolverhampton. Ulvene har hentet Kevin Doyle fra Reading, Ronald Zubar fra Marseille, Greg Halford fra Sunderland og Nenad Milijas fra Røde Stjerne. Svært spennende spillere som så absolutt kan hjelpe Wolves til å holde seg oppe.

Flere spillere har blitt koblet til flere klubber gjennom hele sommeren. Vår egen Brede Hangeland har vært på vei til både Arsenal, Tottenham, Aston Villa og Manchester City. Men i følge agent Rune Hauge er alt bare tull.

Overgangsvinduet har altså vært svært stille sett med engelske fotballøyne. Nesten litt skremmende stille. Det jeg frykter er at tiden går og når man nærmer seg slutten på august begynner enkelte klubber å handle i ren desperasjon. Som Tottenham. Og Manchester City. Og kanskje noen til.

Nå skal Manchester City by på Giuseppe Rossi også. Hvor mange spisser skal de ha?

Forrige sesong var det flere klubber som ikke kom i gang før langt ut på høsten grunnet en svært dårlig overgangssommer. La oss håpe det ikke skjer igjen i år.

Blogglisten