søndag 30. august 2009

Tullingen Tom Nordlie

Jeg har alltid likt Tom Nordlie. Men nå har jeg mistet sansen for fyren. Jeg skal forklare hvorfor.

Tom Nordlie er kanskje landets mest karismatiske fotballtrener.

I media fremstår han som oftest som en sympatisk og følsom moroklump med et brennende engasjement for jobben sin og spillerne sine.

Hva tror du Kongsvinger-folket synes om det?

Nordlie har en egen evne til å komme opp i problemer.

Han har fått fyken i en rekke klubber av ymse årsaker og står frem på TV med en tåre i øyekroken og virker like ulykksalig som en liten unge som nettopp har innsett at han eller henne er for lav til å ta den kule berg-og-dal-banen som alle vennene tar.

Noen dager senere leser vi plutselig om millionfallskjermer og dritgode sluttpakker. Ikke rart han plutselig smiler og forteller vitser igjen.

Nå hadde han noe spennende på gang med Kongsvinger. Han kunne ha ført laget opp igjen i toppdivisjonen, blitt helt og bygget opp noe eget.

Men nei.

Nok en gang vil han prøve å vise fotball-Norge at han har det som skal til. Han sa ja til jobben i Fredrikstad, ga faen i Kongsvinger og snakker om psykologi og engasjement i media.

Og for all del - det kan godt hende han klarer å få Fredrikstad til å beholde plassen i Tippeligaen. Men jeg spår at om ett års tid - la oss si juli/august neste år, så får han sparken i plankebyen også.

For det er bare sånn Tom Nordlie er.

Blogglisten