mandag 24. august 2009

Skal Brann liksom være et topplag?

Jeg har sett Sandefjord beseire Brann i Bergen med 1-0 i kveld.

Greit nok, Brann var det beste laget, men Sandefjord kjempet for poengene og det er ingenting å si på at hvalfangerne fikk 3 poeng i denne kampen - om man ser innsatsviljen som lå bak.

Det som slår meg er hvor utrolig dårlig et par av spillerne til Brann er.

Det er utrolig å tenke på at disse gutta tjener 500.000 kroner i året og oppover for å være så utrolig dårlig.

La meg ta et par eksempler.

Bjørnar Holmvik.
Venstreback. Han har til gode å vise noe som helst i Brann-drakten. Eller, det vil si - han har jo vist dårlige pasninger, elendig plasseringsevne og håpløse defensive kvaliteter. Noe mer har han aldri vist.

Hassan el-fakiri.
Høyreback. Gammel og utdatert. Går mer bakover enn fremover på banen. Virker vimsete og utilpass. Hadde sin storhetstid sist han var i Brann - og det er skikkelig lenge siden.

Petter Vaagan Moen.
Venstrving. Hva er det med denne spilleren som gjør at han er landslagsaktuell? Jo. En ting. Han er ving og bruker venstrefoten. Ingen bryr seg om hvor god han er. Han er ving og har en venstrefot. Jippi! Sannheten er at han er omtrent talentløs og har en spilleforståelse lik null.

Brann satt inn på Cato Guntveit. Det sier også litt.

Jeg kunne nevne ganske mange flere. Men disse, og et par til, er årsaken til at Brann ikke kommer til å klare å blande seg inn i toppen igjen før om veldig lenge.

Gratulerer Sandefjord! Vel gjennomført!

Blogglisten